Natuurlijke Antistoffen

Eén op de acht Nederlanders heeft inmiddels antistoffen tegen Covid-19, dit meldt bloedbank Sanquin. Dat betekent dat ruim 2,3 miljoen mensen een natuurlijke immuniteit hebben ontwikkeld tegen het coronavirus. Deze aantallen blijven groeien.

Wanneer je besmet raakt met het coronavirus, en een normaal functionerend immuunsysteem hebt, maakt je lichaam op een natuurlijke manier antistoffen tegen SARS-CoV2. Uit WHO onderzoek blijkt dat niet alleen Nederlanders, maar mensen wereldwijd een duidelijk immuunrespons tonen tegen het virus. De wonderlijke en ijzersterke scheikunde van het menselijke lichaam. 

Antistoffen nemen na verloop van tijd af, maar dit is geen probleem factor: Je immuungeheugen staat klaar om nieuwe antistoffen op te bouwen bij infectie.  

Een tweede besmetting van het coronavirus is mogelijk, maar zeldzaam. Wereldwijd zijn ruim 70 miljoen personen geïnfecteerd met Covid-19, maar het aantal van bekende herbesmettingen besmet met het coronavirus, betreft enkele tientallen. Her­besmetting is een uitzondering, niet de regel”

Mocht er ondanks de kleine kans toch een tweede besmetting optreden: dan is er een zeer kleine verwachting dat de symptomen heftiger zijn, of het verloopt zelfs compleet zonder symptomen. Natuurlijke antistoffen bieden een hoge mate van bescherming. Er zijn slechts enkele herinfecties voorgekomen in onderzoek: Het kan zo zijn dat het virus je neus en keel binnenkomt. Dit maakt zou je besmettelijk maken voor een paar dagen, voordat je lichaam wakker wordt en het virus onschadelijk maakt. Dit blijft hetzelfde na vaccinatie. Onderzoekers verwachten dat de antistoffen minstens een jaar in het bloed aanwezig blijven.